فهرست سؤالات پرتكرار انتشارات دانشگاه و پاسخ آنها
- شرایط چاپ کتاب در انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز چیست ؟
شرایط تالیف کتاب در دانشگاه معمولاً شامل رعایت استانداردهای نگارش، ارائه اطلاعات دقیق و معتبر، و همچنین گذراندن مراحل داوری و تأیید توسط شورای انتشارات یا کمیته مربوطه است. علاوه بر این، دانشگاه ها ممکن است شرایط خاصی برای چاپ کتب تالیفی، مانند حداقل تعداد صفحات، رعایت قوانین کپیرایت و... داشته باشند.
مراحل چاپ کتاب به ترتیب شامل : تهیه محتوای کتاب ، ویراستاری و صفحه آرایی ، اخذ شابک ، دریافت مجوزهای چاپ ، اخذ فیپا ، چاپ کتاب ، اعلام وصول کتاب
- برای چاپ کتاب چه مدارکی لازم است؟
هر کدام از نویسندگان میبایست کپی کارت ملی خود را برای انتشارات ارسال کنند. اگر قرار باشد صاحبان اثر بر روی جلد از عنوان دکتر یا عضو هیئت علمی برای خود استفاده نماید ، در اینصورت آنها میبایست مدارک مربوط به اینکه عضو هیئت علمی هستند یا در مقطع دکترا فارغالتحصیل شدهاند را به انتشارات ارسال کنند. در اینجا ارسال مدرک دکتری لازم و اجباری است. دلیل دریافت مدرک دکتری یا حکم کارگزینی برای ارسال به ارشاد آن است تا انتشارات اثبات کند نویسنده یا نویسندگان واقعاً فارغالتحصیل دوره دکترا یا هیئت علمی میباشند و افراد غیر نتواند برای خودشان از عناوین جعلی استفاده کنند.
- چه مجوزهایی برای کتاب صادر می شود ؟
- شابک از خانه کتاب : (یک الی سه روز کاری بعد از شروع قرارداد)
- مجوز ارشاد (بعد از تایید نهایی فایل های کتاب توسط صاحب اثر انجام می شود و یک الی دو هفته این مرحله طول می کشد.)
- فیپا از کتابخانه ملی : یک هفته بعد از دریافت مجوز چاپ ارشاد دریافت می شود
- اعلام وصول : تعدادی کتاب بعد از چاپ جهت اعلام وصول و نهایی شدن پرونده مجوز چاپ کتاب به نهاد مربوطه ارسال خواهد شد.
- قطع کتاب چیست و چه قطعی مناسب کتاب من است؟
قطع همان اندازه کتاب است. قطعهای رایج برای کتابهای علمی وزیری و در صورت کم بودن تعداد صفحات قطع رقعی میباشد. برای کتاب های غیر علمی هم معمولا برای کتاب های رمان و حجیم همان قطع وزیری و برای کتابهای خاصتر و کم حجمتر مثل شعر و دل نوشته، قطع رقعی مناسب میباشد. البته برای کتابهای علمی انواع مختلف قطع مورد استفاده قرار میگیرد که کاملاً سلیقهای است و سلیقهی صاحب اثر مد نظر است .
شابک یا (ISBN)، عبارت شماره استاندارد بینالمللی کتاب است که به کتابهای منتشرشده منسوب میشود. این استاندارد در سال 1966 در کشور انگلیس توسط صنف کتابداران پایهگذاری شد. شابک را در زبانهایی که از خط لاتین استفاده میکنند با سرواژه “ISBN” نشان میدهند. شابک یک شماره استاندارد بین المللی کتاب است و در حقیقت نماینده ای برای سایر مشخصات کتاب بحساب می آید.
- کتاب معمولا در چه سایزی چاپ می گردد؟
کتابها بیشتر در ابعاد رحلی (21 در 295 سانتی متر)، سایز وزیری (17 در 24 سانتیمتر)، اندازه رقعی (14 در 21 سانتیمتر)، چاپ می شوند ( کتابهای دانشگاهی معمولا در قطع وزیری چاپ می شود )
و ابعاد دیگری مانند خشتی (22 در 22 سانتیمتر)، پالتویی (22 در 11 سانتیمتر) جیبی (14 در 11 سانتیمتر) نیز وجود دارند.
- ویژگی های مورد لزوم جهت ارائه پیش نویس آثار در انتشارات دانشگاه؟
1. حداقل حجم کتاب (اعم از تالیف ,ترجمه یا تدوین) با فونت B Nazanin 12 و قطع وزیری (22 سطری) باید بیش از 110صفحه باشد به شرط آنکه بیش از 20% کتاب مربوط به تصاویر
و جداول نباشد. در موارد خاص تصمیم گیری برعهده شورای انتشارات دانشگاه است.
2. فهرست مطالب در ابتدای کتاب آورده شود و ایندکس در انتهای کتاب آورده شود.
3. منابع در متن اصلی کتاب شماره گذاری شود و منابع حداکثر مربوط به 3 تا5 سال گذشته در مورد تالیف و 2سال گذشته مربوط به ترجمه باشد.
4. منابع مورد استفاده در پایان هر فصل ارائه شود و منابع بر اساس شیوه ونکوور نوشته شود.
5. کلیه اصطلاحات لاتین معادل یابی شده و در زیر نویس ارائه گردد.
6. در ابتدای هر فصل اهداف و در انتهای آن خلاصه مطالب آورده شود.
7. منابع مربوط به شکل ها، جداول یا نمودارها در زیر نویس آنها ذکر شود
- تفاوت تالیف با گردآوری و تدوین چیست؟
در تالیف مسائل و نظرات و کتاب های دیگران برای ارائه ی نظریه و تفکر شخصی مولف استفاده می شود در صورتی که در گردآوری و تدوین نظریات دیگران تنها برای مجموعه شدن و انتقال یکجا به مخاطب بدون اظهار نظر گردآوری کننده جمع آوری می گردد.
- استانداردهای نگارش کتاب چیست؟
1-کتاب باید با رعایت اصول نگارشی، املایی و ویرایشی، از جمله استفاده از فونت مناسب، فاصله مناسب بین سطور، شماره گذاری صفحات، استفاده از جداول، نمودارها و... نوشته شود.
2-تمام اطلاعات ارائه شده در کتاب باید بر اساس منابع معتبر و قابل اعتماد باشند و به درستی مستند شوند.
3-نویسنده باید تمام اطلاعات و منابع استفاده شده را به درستی ذکر کرده و از کپیبرداری غیرقانونی از آثار دیگران خودداری کند
4-کتاب باید توسط داوران متخصص در زمینه مربوطه بررسی و ارزیابی شود. در صورت نیاز، نویسنده باید تغییرات لازم را بر اساس نظرات داوران اعمال کند.
|